Mijn startpagina is plots veranderd

Mijn startpagina is plots veranderd

Wanneer je een gratis programma downloadt dan accepteer je dikwijls zonder het te beseffen een nieuwe toolbar. Zo krijg je bv. bij het downloaden van Adobe Reader de browser van Google Chrome er gratis bovenop. Adobe en Google zijn betrouwbare bedrijven met een goede reputatie. Maar andere gratis applicaties komen helaas vaak met toolbars of zelfs kwaadaardige software die je computer volledig kan ontregelen. Je startpagina op het internet is dan plots veranderd en je kan die niet meer aanpassen. Of je krijgt bij het openen van een internetpagina voortdurend vervelende reclame via pop-ups.

Wat kan je hieraan doen?

Vooraleer je een nieuwe programma downloadt, lees je best eerst aandachtig de voorwaarden. Let op waar je mee instemt. Mocht het programma na installatie de computer negatief beïnvloeden, dan kan het moeilijk zijn dit weer te verwijderen. Je kan dan best informatie over het specifieke probleem via Google opzoeken om een oplossing te vinden. De kans is zeer groot dat je niet de enige bent met dit probleem en dat iemand de oplossing al op het internet geplaatst heeft (bv. in een forum).

Wanneer je niet echt technisch bent aangelegd, kan je steeds beroep op onze professionele Helpdesk. Zij helpen je graag verder.

Heeft u uw antwoord hier niet gevonden?

Office-IT - cloud & managed service provider

Lammerdries Zuid 17D

2250 Olen

014 94 60 03 | 012 46 60 03

Armand Segerslei 118

2640 Mortsel

03 446 60 03

Maatschappelijke zetel

Buizerdlaan 20
2100 Deurne

Contacteer ons

Remote Support

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie