Mijn computer loopt vast

Mijn computer loopt vast

Een probleem dat vaak opduikt, maar wel vervelender is dan een trage pc. Meestal zijn virussen, vooral dan van spyware, hier de grote boosdoener. Spyware installeer je zonder het te beseffen door bijvoorbeeld op een foute link te klikken in een e-mail. De e-mail (van je bank, een collega, Paypal of Facebook) lijkt authentiek maar is dat niet. We zien bv. een sterke stijging van door malware geïnfecteerde pc’s, gerelateerd aan internetcriminaliteit via Facebook.

Wat kan je hieraan doen?

Controleer steeds de authenticiteit van de link door met de cursor over de link te gaan. Zo krijg je het volledige adres te zien. Ziet de link er verdacht uit, klik er dan zeker niet op. Geef nooit je wachtwoord of kredietkaartgegevens vrij, ook al lijkt het alsof je bank erom vraagt. Dit is een poging van internetfraudeurs om je geld te ontfutselen. Zorg ervoor dat je een actueel anti-virus, bv. Kaspersky, en anti-spyware programma, bv. Vade Secure, geïnstalleerd hebt. De meeste anti-virusprogramma’s worden automatisch geactualiseerd.

Wanneer je er zeker van bent dat de computer niet geïnfecteerd is, dan zijn je hardware drives misschien niet meer up to date. Probeer die dan te actualiseren om het probleem op te lossen.

Mocht dit het probleem ook niet oplossen, neem dan contact op met onze Helpdesk. Zij helpen je graag verder.

Heeft u uw antwoord hier niet gevonden?

Office-IT - cloud & managed service provider

Lammerdries Zuid 17D

2250 Olen

014 94 60 03 | 012 46 60 03

Armand Segerslei 118

2640 Mortsel

03 446 60 03

Maatschappelijke zetel

Buizerdlaan 20
2100 Deurne

Contacteer ons

Remote Support

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie